MENU
responsive design

Ons designproces

Geplaatst: 1 jaar geleden - Door Eric Landheer

Iedere ontwerper of softwareontwikkelaar heeft zijn eigen designproces. Vaak bevat dat proces enkele iteraties, waarbij feedbackrondes met de klant worden gehouden. Benieuwd hoe MEN dit aanpakt?

Idee, plan, ontwerp en creëer.

Idee

Uiteraard begint het designproces met een idee. Zonder een idee is het knap lastig om bijvoorbeeld een goede kleurencombinatie te vinden. Het idee is leidend voor de overige stappen in het designproces.

Plan

In het plan wordt het idee vertaald naar technische en visuele componenten. Zo weet zowel de klant als ontwikkelaar waar ze aan toe zijn. De componenten worden opgedeeld als blauwdruk, in de volgende stappen:

  1. Designfase. Hierin wordt beschreven welke stappen wij doorlopen voor het ontwerp van het idee.
  2. Datastructuur opzetten. Een idee bevat vaak een data-koppeling (vaak in de vorm van een database). In deze stap beschrijven wij hoe deze datastructuur opgezet wordt.
  3. De userinterface. De ontworpen designs moeten omgezet worden naar webpagina’s of een applicatie.
  4. Beheertool (back-end). De beheertool kan gebruikt worden om gegevens in te zien en/of aan te passen. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om koppelingen te maken met reeds bestaande databronnen.
  5. Testen. Nu het idee gerealiseerd is, gaat het testen beginnen. Deze tests zijn afhankelijk van de complexiteit van het idee.
  6. Online. Het idee wordt gelanceerd. Dit moet natuurlijk gevierd worden!
  7. Nazorgfase. In het (onwaarschijnlijke) geval van een storing staan wij tijdens kantooruren (en vaak daarbuiten) klaar om dit op te lossen.


Goed idee?

Heb jij een goed idee en ben jij op zoek naar een partij die een oplossing op maat levert, neem dan contact met ons op.