MENU
responsive design

Briqchain: het nieuwe beleggen

Geplaatst: 1 jaar geleden - Door Myrthe Engeltjes

De Groningse startup Briqchain introduceert een nieuwe vorm van beleggen die kan dienen als volwaardig alternatief voor banksparen, aldus medebedenker Daan Ellens. Sparen kan heel gemakkelijk door te beleggen in zogenaamde Briqs: dit zijn vastgoedobligaties die zijn vastgelegd op de blockchain. Met deze inleg koopt Briqchain aantrekkelijke starterswoningen in grote steden in Nederland, die vervolgens te huur worden aangeboden aan young professionals, starters en jonge gezinnen. Vanuit deze huuropbrengsten wordt maandelijks jouw vaste rente betaald.

Waarom blockchain?

Briqchain begon niet direct bij de blockchain. “Ons doel is om het beleggen in vastgoed voor iedereen toegankelijk te maken”, zegt Daan. Het idee voor de startup kwam voort uit een zoektocht naar interessante beleggingen om meer rendement te halen uit je spaargeld. De zoektocht voerde langs diverse vastgoedfondsen, maar steeds weer liepen de bedenkers tegen dezelfde obstakels aan, zoals een hoge minimale inleg, hoge risicogehaltes en complexe juridische structuren.
De blockchain bleek de sleutel te zijn in het ontwikkelen van dit alternatief: de blockchaintechnologie zorgt namelijk voor eenvoudige, transparante administratieve processen, zonder tussenkomst van bijvoorbeeld banken en notarissen. Dit betekent dat je veel kunt besparen op kosten en handelingen die deze partijen normaliter met zich meebrengen. Daarom kan je bij Briqchain al vanaf €10,- beleggen in Briqs. Zo wordt beleggen in vastgoed voor iedereen toegankelijk en interessant.
Ook maakt de blockchaintechnologie, samen met de eenvoud van Briqchain, het mogelijk om het concept goed schaalbaar en internationaal toepasbaar te maken. Daar willen de bedenkers van Briqchain in de nabije toekomst volop gebruik van gaan maken.

Een unieke samenwerking met Briqchain

Een unieke samenwerking waarbij alles vlekkeloos verloopt en waarbij je altijd op één lijn kunt komen met de klant is zeldzaam. Met de heren van Briqchain is dit echter mogelijk door de directe communicatie en door hun kennis en kunde. In combinatie met onze expertise en snelle schakeling wat betreft aanpassingen en toevoegingen aan de website van Briqchain is dit een garantie voor succes.

Frontier
Op dit moment werken wij samen met Briqchain aan Frontier, een platform waarop verschillende social-marketing tools ondergebracht zijn. Deze tools hebben als doel om de bezoeker actief betrokken te houden bij jouw bedrijf of website. Binnenkort vertellen wij je meer over dit project.

briqchain.com
Inmiddels werken wij een half jaar samen met de heren van Briqchain, en hebben wij meerdere producten voor hen aangeleverd, zoals:

Een tweede taal op de website

De website van Briqchain was in eerste instantie een Nederlandse website. Om de website extra toegankelijk voor iedereen te maken, hebben wij de hem ook in een tweede taal aangeleverd, namelijk Engels.

Social proof integratie

Social proof is de bevestiging dat een persoon jouw product of dienst goed vindt en tevreden is. Omdat deze bevestigingen van klanten komen, in plaats van het bedrijf zelf, wordt een bedrijf betrouwbaarder: positieve reviews stellen nieuwe klanten gerust. Door deze bevestigingen, of liever beoordelingen, worden potentiële klanten aangemoedigd ook gebruik te maken van jouw product of dienst. Daarom maakt social proof het mogelijk om voordeel te halen uit externe validering.
Voor Briqchain hebben wij daarom social proof geïntegreerd op hun website: gebruikers worden automatisch op de hoogte gesteld van de activiteiten en interacties door andere gebruikers.

(UX)designs voor verschillende pagina’s

We hebben met behulp van UX-design verschillende pagina’s ontworpen die zowel op je mobiel als op je computer goed tot hun recht komen.

Rekentool

De rekentool geeft de gebruiker inzicht in het rendement dat hij of zij verdient bij een bepaald aantal Briqs. Daarvoor hebben wij een API-koppeling gebruikt die ervoor zorgt dat het rendement op de goede manier uitgerekend wordt.

Neem gerust een kijkje op de website van Briqchain: briqchain.com